Administratiekantoor Barnfield

U levert de bonnetjes en facturen, wij doen de rest

Auto van de zaak


Bijtelling elektrische auto van de zaak:

Als je met je auto van de zaak meer dan 500 kilometer privé rijdt, dan moet je een percentage van de catalogusprijs van deze auto bij je inkomen optellen. Deze bijtelling is inkomen en daarover betaal je dus belasting.  Als je per jaar minder dan 500 kilometer privé met de zakelijke auto rijdt, dan is er geen bijtelling. Voorwaarde is wel dat er dan een sluitende rittenregistratie (kilometerregistratie) wordt bijgehouden.

Deze bijtelling  geldt ook voor elektrische auto's. Op 1 januari 2020 gaat de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van de zaak omhoog. Van 4% naar 8%. Is de catalogusprijs hoger dan € 45.000? Dan geldt over het meerdere 22% bijtelling. Na 2020 stijgt het bijtellingspercentage verder. Vanaf 2025 geldt de motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting (BPM) ook voor een elektrische auto.


De bijtelling staat overigens 60 maanden vast. Toch zijn elektrische auto’s van de zaak de komende jaren fiscaal aantrekkelijker dan zakelijke auto’s die op benzine of diesel rijden.E-mailen
Bellen
Map
Info